[Norsk] [English] [Deutsch] [Português]
Algemene info

Skolelinux

Zie ook: www.linuxiskolen.no, www.skolelinux.no en www.skolelinux.de

Ons doel is het ontwikkelen van een Custom Debian GNU/Linux distributie voor scholen. Deze zal eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn, en dient daarnaast de meegeleverde programmas beschikbaar te maken in de lokale taal.

Ons doel is het ontwikkelen van een Linux distributie voor scholen, die eenvoudig te installeren en te onderhouden is, en die gebruik maakt van de lokale talen. In het geval van Noorwegen betekend dit dat alle gebundelde applicaties beschikbaar dienen te zijn in Bokmål en Nynorsk.

Daarnaast is het wensbaar dat de meest belangrijke programma's ook beschikbaar zijn in Northern Sami. We zullen ook Sami letters beschikbaar maken in de Unicode standaard, en een sorteer functie voor het Sami alpfabet beschikbaar maken.

Wij werken samen met:

Onze Linux distributie

De distributie zal klein genoeg zijn, zodat ze kan draaien op oudere, minder krachtige school pc's, en op een enkele CD past. (Meer ...)

We maken gebruik van Debian GNU Linux als het fundament van de distributie. ( Meer ...)

De installatie zal vier opties (profielen) beschikbaar maken:

  • Hoofd-Server: de machine waarop dit profiel draait (in elk Skolelinux netwerk kan er slecht 1 zo'n machine zijn) maakt de netwerkdiensten beschikbaar. Deze machine is voornamelijk een bestands/netwerk en LDAP server.
  • Werkstation: machines met dit profiel zijn te gebruiken als normale netwerkcliŽnts. Gebruikers die op zo'n machine aanmelden worden door de Main-Server geauthenticifeerd en hebben al hun documenten en persoonlijke instellingen op die Main-Server staan.
  • Thin-Client-Server: machines met dit profiel ondersteunen thin-client verbindingen, daarnaast omvat dit profiel het Werkstation profiel.
  • Standalone: machines met dit profiel zijn bedoeld om los van het Skolelinux netwerk te draaien (e.g. bij leerlingen, en leerlingen thuis).
  • Standalone-Uitbreidingen: dit profiel is complementair aan het Standalone profiel en voorziet in extra softwarepakketten.

Skolelinux Beta versie 2 is uitgebracht in de herftst van 2002, en wordt nog steeds verder ontwikkeld!

Indien u vragen heeft of wenst bij te dragen aan dit projekt, kunt u best contact opnemen via een van onze email lijsten .

IRC-kanaal: #skolelinux (IRCnet (irc.pvv.ntnu.no, irc.ifi.uio.no, irc.uib.no))

Systeem Distributie and Configuratie

Systeem Distributie Coordinator:
Petter Reinholdtsen <pere @ hungry com>

De distributie is gebaseerd op Debian GNU/Linux voor Intel x86. De basis bestaat uit woody en debian-installer. (Meer ...)

Systeem software

Betreffende Linux in Scholen

Om IKT i skolen

Allerlei


$Id: index.html.nl 46776 2006-01-28 22:28:24Z fjemtland $